Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 14 December 2017

   Wat zijn schietkisten?

   Schietkisten

   Schietkisten zijn op afstand bestuurbare ontstekingen van vuurwerk. Het voordeel hiervan is dat het vuurwerk wordt afgestoken vanaf een veilige afstand. Vaak worden deze schietkisten gebruikt bij een vuurwerkshow. Een schietkist heeft vaak een bereik tussen de 80 en 200 meter. Schietkisten kunnen meerdere ontvangers en ontstekers bezitten. Hiermee kunt u meerdere vuurwerkstukken achter elkaar afsteken, zonder dat u in de buurt hoeft te komen van het vuurwerk.

    

   Hoe werkt een schietkist?

   Een schietkist bestaat uit een aantal onderdelen:

   • Afstandsbediening
   • Ontvanger
   • Kanalen
   • Ontsteker

   Met de afstandsbediening kan worden aangegeven welke stuk of stukken vuurwerk moeten worden afgestoken. De afstandsbediening geeft een signaal naar de ontvanger. Test de afstandsbediening eerst door op een willekeurig knopje te klikken. Als het knopje licht geeft of feller gaat branden, is de afstandsbediening verbonden met de ontvanger. Zo niet, zorg dan dat de afstandsbediening verbonden is met de ontvanger. Hoe je dit moet doen, staat vaak aangegeven op de gebruiksaanwijzing. 

   De ontvanger, ontvangt het signaal van de afstandsbediening en zorgt ervoor dat het juiste kanaal of kanalen worden afgestoken. Een ontvanger kan uit 1 of meerdere kanalen bestaan.

   Een kanaal zorgt voor het contact tussen de ontvanger en de ontsteker. 

   De ontsteker zorgt ervoor dat de lont wordt aangestoken. Let altijd op, dat wanneer u de ontsteker aan een lont verbindt, u de schietkist uit zet! Zo kunt u ongelukken voorkomen. De ontsteker van een schietkist kan altijd maar eenmalig worden gebruikt en zal dus vervangen moeten worden na gebruik. Zorg ervoor dat u genoeg ontstekers in huis heeft! 

   Nadat u de ontsteker heeft bevestigd aan het vuurwerk, kunt u de ontvanger weer aanzetten. Het kanaal dat u gebruikt zal op de ontvanger feller gaan branden. Zo weet u dat de ontsteker op de juiste manier is bevestigd. 

   Als u alles heeft gecheckt, is het tijd om het vuurwerk de lucht in te schieten! Druk op het gewenste kanaal, op uw afstandsbediening, dat u wilt afschieten en geniet van de show!

    

   Schietkisten met verschillende kanalen

   Schietkisten kunnen uit meerdere ontvangers en kanalen bestaan. Ontvangers bestaan vaak uit: 

   • 2 kanalen
   • 4 kanalen
   • 6 kanalen

   Schietkisten die meer kanalen hebben, zijn niet gelijk beter dan schietkisten met minder kanalen. Vaak is dit een overweging van het soort vuurwerk dat wordt afgestoken en uw persoonlijke gebruiksgemak.

   Ook is het bijvoorbeeld handiger om ontvangers met 2 kanalen te gebruiken, wanneer u het vuurwerk wat meer van elkaar af wilt leggen en/of schieten. Zo kunt u ook meerdere ontvangers op verschillende plekken leggen, terwijl wanneer u een ontvanger met meer dan 2 kanalen gebruikt, u het vuurwerk dichter bij elkaar moet leggen. Echter, blijft dit natuurlijk een persoonlijke keuze. 

   Meer weten? Of wil je persoonlijk advies ontvangen voor een vuurwerkshow? Je kan ons altijd een e-mail sturen naar [email protected] 

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »