Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 22 Oktober 2021

   Hoe vul ik mijn aansteker bij?

   Aanstekers bijvullen

   Stormaansteker, gasbrander of hervulbare aansteker bijvullen. Hoe doe je dat nou precies? Hier leggen we in een paar simpele stappen hoe je snel je aansteker bijvult. Ben je op zoek naar een gasbrander of stormaansteker? Check snel ons assortiment!

    

   Aanstekergas

   Het is belangrijk dat je aanstekergas gebruikt voor het bijvullen van je aansteker. Dit is gas op basis van butaan. Aanstekergas is verkrijgbaar in kleine portable flesjes, of in grote flessen. Het is aan te raden om goede kwaliteit aanstekergas te gebruiken, van een bekend merk. Goedkoper aanstekergas kan uiteindelijk nadelig zijn voor uw aanstekers, omdat dit vuil kan achterlaten in het systeem van de aansteker.

    

   Stap 1 De aansteker voorbereiden

   Voordat je je aansteker gaat bijvullen, moet je er zeker van zijn dat deze helemaal leeg is. Laat overgebleven gas uit de aansteker lopen door het ventieltje in te drukken. Dit kan met een kleine schroevendraaier of ander puntig voorwerp. Doe dit altijd buiten! Het wordt ook aangeraden om je aansteker buiten te vullen.

   Het kan zijn dat jouw aansteker een beveiliging of dopje over het ventiel heeft zitten. Zorg dat dit vrijgemaakt is, en verwijder mogelijk vuil.

   Stel de vlam grootte in op minimaal.

    

   Stap 2 Het gas bijvullen

   Pak het gasflesje en schud dit een paar keer goed. Vervolgens houd je de aansteker op zijn kop, en plaats je het gasflesje op het ventiel. Druk hard en laat gedurende een paar seconde gas in de aansteker lopen. Vul de aansteker tot deze helemaal gevuld is met gas.

   Zodra de aansteker gevuld is, laat je de aansteker ongeveer 5 minuten rusten. Al het overgebleven gas kan dan oplossen, en een mogelijk defect aan de aansteker kan dan duidelijk worden. Ook komt het nieuwe gas dan op temperatuur. Steek je aansteker nooit aan direct na het bijvullen!

    

   Stap 3 De volle aansteker testen

   Na het rusten kun je de aansteker proberen.  Begin met een kleine vlam grootte, en zet deze voorzichtig terug op de gewenste grootte. Vergeet niet om een mogelijk klepje of beschermknopje terug over het ventiel te plaatsen. De aansteker is weer klaar voor gebruik!

    

   Tips:

   • Wacht niet met bijvullen tot je aansteker helemaal leeg is, dit kan voor problemen zorgen. Als je merkt dat je aansteker bijna leeg is, moet je deze al bijvullen. Vergeet dan niet om overig gas te verwijderen.
   • Werk altijd buiten, en buig je niet helemaal over de aansteker heen als je deze aansteekt. Hoewel het bijvullen van een aansteker relatief gemakkelijk gaat, werk je met brandbare goederen en is veiligheid geborgen.
   • Kapotte aansteker bijvullen? Doe dat niet! Als je aansteker kapot is, kun je beter een nieuwe kopen. Het is gevaarlijk een kapotte aansteker bij te vullen.
   • Bij vragen over het bijvullen van een aansteker kun je altijd contact opnemen met ons via [email protected]

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »