Sluiten

Categorieën

Filters
   Maandag 14 Oktober 2021

   Wat zijn de verschillende soorten ontstekers?

   Welke ontsteker moet ik hebben voor vuurwerk ontsteken met een schietkist?

   Ontstekers zijn er in vele soorten en maten. Wij verkopen de iFuse ontsteker en de Professionele ontsteker. Wil je weten wat het verschil is? En welke ontstekers jij kunt gebruiken voor je schietkist? Lees dan verder in dit blog over ontstekers!

   Om vuurwerk op een veilige manier te ontsteken, kun je een schietkist gebruiken. Aan de hand van een afstandsbediening en een ontvanger kun je meerdere producten ontsteken vanaf een veilige afstand. De ontvanger krijgt door wanneer een product moet worden ontstoken, en aan de hand van een ontsteker zal het vuurwerk gaan branden. Zonder ontstekers kun je dus geen schietkist gebruiken!

   Schietkisten worden ook veel bij vuurwerkshows gebruikt, maar ook in de modelbouw, podium techniek en airsoft kan een schietsysteem worden gebruikt. De schietsystemen die wij verkopen zijn zeer geschikt voor consumenten. Het gebruiken van ontstekers is erg simpel, maar welke moet je nou precies hebben? Hieronder leggen we de verschillen tussen iFuse en Professionele ontstekers uit.

    

   iFuse ontstekers

   Een iFuse ontsteker is veruit het makkelijkste in gebruik. Met deze ontsteker kun je viscolont laten ontbranden. Je bevestigt het speciale kopje van deze ontsteker om het viscolont, meer hoef je niet te doen! Qua werking doet dit denken aan Talon ontstekers, echter zijn deze erg gevoelig. De iFuse ontsteker werkt altijd!

   Het gebruik van iFuse ontstekers is wettelijk gezien toegestaan voor consumenten. Je bent immers niet met het vuurwerk aan het knutselen, en maakt het juist veiliger door op afstand vuurwerk tot ontbranding te brengen. Let bij het elektrisch ontsteken van vuurwerk wel op de omgeving en mogelijke voorbijgangers.

   Wij verkopen iFuse ontstekers in de lengtes 1, 3 en 5 meter. Dat betekent dat je het vuurwerk op 1, 3 of 5 meter van de ontvanger kunt neerzetten. Stel dat je een grote vuurwerkshow schiet, of bijvoorbeeld vuurpijlen wilt ontsteken, dan kunnen langere ontstekers handig zijn! iFuse ontstekers zijn geschikt voor alle schietkisten die wij verkopen.

    

   Professionele ontstekers

   Professionele ontstekers zijn zoals de naam doet vermoeden voor professionele pyrotechnici. Ze staan ook bekend als e-match ontstekers. Waar je de iFuse ontsteker aansluit op het viscolont, werkt dat bij een professionele ontsteker anders. Het kopje van deze ontsteker geeft een vlammetje, zoals een lucifer, en moet daarom ín het vuurwerk worden bevestigd. Groot voordeel is dat je zo gemakkelijker kunt timen wanneer het vuurwerk afgaat. Vooral in vuurwerkshow van meerdere posities, of bij het ontsteken van meerdere producten tegelijk is dit van toegevoegde waarde.

    

   Je bevestigt de ontstekers door bijvoorbeeld het lont uit de eerste tube te verwijderen of met vonkvrij gereedschap een extra gaatje in een tube te priemen. De ontsteker druk je vervolgens naar binnen, in het kruit van het vuurwerk.

   Let goed op: het gebruik van e-match ontstekers zoals hierboven beschreven is niet toegestaan in Nederland. Je bent dan vuurwerk aan het modificeren. Het is strafbaar om vuurwerk met bevestigde professionele ontstekers te bezitten. Je mag dit alleen doen als je over de juiste pyrotechnische papieren beschikt.

   Professionele ontstekers verkopen wij ook per 1, 3 en 5 meter. Een verpakking met ontstekers van 1 meter bevat 100 stuks. Een verpakking met ontstekers van 3 meter bevat 40 stuks en een verpakking met ontstekers van 5 meter bevat 25 stuks.

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »