Sluiten

Categorieën

Filters
   Vrijdag 23 December 2018

   De Verschillende Noodsignalen

   Noodsignalen

   Noodsignalen worden over het algemeen gebruikt bij het signaleren van een risico-situatie. Bij het afsteken van een noodsignaal wordt er een dikke rook gecreëerd voor ongeveer 60 seconden. Deze rook is erg dik, wat voor ademhaling problemen kan zorgen. Zorg er dus voor dat het noodsignaal in een ruime, open omgeving wordt afgestoken om dit soort problemen te kunnen voorkomen. De kleur van de rook heeft ook een betekenis. Zo gebruikt u een wit rooksignaal, wanneer er een waarschuwing moet worden gemaakt bij een dreigende situatie of om een klein gebied te verlichten. Een rood signaal licht wordt ook vaak gebruikt in geval van gevaar, maar ook om uw locatie bekend te maken. Als laatste staat een oranje signaal licht voor een situatie van nood, deze kleur kan alleen overdag worden gebruikt en is ook alleen overdag te zien. . Deze zullen hieronder worden besproken.

    

   Handstakelsignalen

   Handstakelsignalen kunnen overal worden gebruikt. Deze signalen zijn alleen niet waterdicht en kunnen dus niet in het water worden gegooid. Handstakelsignalen hebben een gemiddelde brandtijd van ongeveer 40 seconden. Deze fakkels zijn bedoeld om in uw handen vast te houden en hebben een korte zichtbaarheid afstand.

    

   Afbeeldingsresultaat voor distress flare

   Handrooksignalen

   Deze signalen zijn de lichtste variant van alle rooksignalen. Handrooksignalen hebben ook veel verschillende kleuren naast de wit, rood en oranje. Dit type rooksignaal is bedoeld voor op land of in de lucht en heeft een brandtijd van ongeveer 60 seconden. Deze signalen zijn vooral bedoeld zodat u zichtbaar en makkelijk te vinden bent en hebben daarom ook een grote zichtbaarheid afstand. Over het algemeen heeft een standaard handrooksignaal een rookproductie van ongeveer 800 m2.

   Gerelateerde afbeelding

    

   Gerelateerde afbeelding

   Landrooksignalen

   Landrooksignalen verschillen niet veel van handrooksignalen. Landrooksignalen worden, zoals de naam al zegt, gebruikt op het land. Deze signalen kunnen ook alle kleuren, naast wit, rood en oranje, bevatten. Landrooksignaal hebben een kleinere omvang dan handrooksignalen en zijn daardoor ook makkelijker mee te nemen. Deze signalen produceren ook meer rook dan een handrooksignaal. Gemiddeld gezien produceert een landrooksignaal een rookproductie van ongeveer 1200 m2 en afhankelijk van de omstandigheden heeft een landrooksignaal een gemiddelde brandtijd van 120 seconden.

   Afbeeldingsresultaat voor mr. smoke 2

   SOLAS Handstakelsignalen

   SOLAS-signalen zijn bedoeld voor maritieme gelegenheden. Deze signalen zijn daarom ook waterdicht en kunnen zelfs voor een tijdje onder water! Wanneer u een “plop” hoort bij het ontsteken van het signaal, betekent dit dat het door zijn waterdichte schild heen brandt. Maar daarnaast zijn deze signalen natuurlijk ook te gebruiken op het land en in de lucht. SOLAS-signalen hebben ook een langere brandtijd dan normale signalen. Zo heeft een SOLAS-handstakelsignaal een 60 seconden brandtijd in plaats van een 40 seconden brandtijd. Daarnaast heeft een SOLAS-signaal een grotere zichtbaarheidsafstand dan een normaal noodsignaal.

   Gerelateerde afbeelding

    

   Parachutesignalen

   Parachutesignalen zijn signalen die op 300 meter hoogte worden gebracht om zo vanaf grotere afstand zichtbaar te zijn. Het signaal, hangend aan een parachute, brandt na ontsteking zo’n 40 seconden en is vanaf, afhankelijk van de omstandigheden, ongeveer 50 km te zien. Doordat het signaal in de lucht hangt, is het zowel overdag als ‘s avonds te zien.

   Gerelateerde afbeelding

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »