Sluiten

Categorieën

Filters

   FAQ E-Sigaretten

   Voor wie zijn e-sigaretten bestemd?
   In principe is de e-sigaret voor iedereen boven de 18 jaar. Dit omdat een e-sigaret roken simuleert en sommige varianten van onze e-liquids nicotine bevatten. Echter raden wij de e-sigaret niet aan, aan mensen die niet roken of ooit hebben gerookt. Door het gebruik van een e-sigaret en-/of shisha pen, zelfs de versie zonder nicotine, kan men nieuwsgierig raken naar eentje met nicotine. Nicotine is verslavend en kan op lange termijn een giftige werking hebben op het lichaam.

   Als je een rookliefhebber bent, opzoek bent naar een alternatief voor roken, geld wil besparen in je portemonnee of geheel wilt stoppen met roken dan is de e-sigaret dé oplossing voor jou. 

   Hoe rook ik het best een elektronische sigaret?
   De overstap van regulier roken naar elektronisch roken (dampen) is zo klein dat je het verschil amper zal merken.  Het inhaleren van de damp van een e-sigaret verschilt een klein beetje van het inhaleren van rook. Om hetzelfde gevoel te ervaren dien je voldoende damp te inhaleren en daarvoor moet je wel iets steviger, dieper en langer trekken. Hier moet je maar paar dagen aan wennen en dan zul je merken dat je het natuurlijk voelt. De elektronische sigaret heeft vele voordelen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen geur, de damp blijft niet hangen en gaat de rookgeur niet in je kleren of gordijnen zitten.

   Is elektronisch roken voordeliger?
   Zeer zeker, 1 flesje e-liquid van 10ml is gelijk aan 5 tot 6 pakjes sigaretten en dat slechts voor maar €6,95! Door de elektronische sigaret zal je ook minder gaan roken. Doordat je alsnog je nicotine behoefte binnenkrijgt door een e-sigaret, ben je ook veel sneller geneigd om de e-sigaret weer weg te leggen.

   Zitten er schadelijke stoffen in de rook van een e-sigaret?
   De damp die vrij komt tijdens het roken lijkt op rook maar is in feite slechts waterdamp. Deze damp is geurloos en verdwijnt bijna direct. Omdat erin in de verstuiver (atomizer) een chemische reactie plaatsvindt komen er geen schadelijke stoffen vrij.

   Is een elektronische sigaret gezond?
   Producenten, verkopers e.d. van e-sigaretten mogen hun producten nooit afschilderen als “gezond”. Wel is het zo dat meer en meer gebruikers het unaniem eens zijn dat elektronisch roken een betere ervaring is dan traditioneel roken (met tabak) en beter aanvoelt. Toch moet de gebruiker nog steeds beseffen dat er risico’s zijn omwille van de nicotine die sommige versies bevatten. Echter heb je het aantal mg nicotine zelf in de hand.

   Waar mag ik elektronisch roken?
   In principe zou je overal een elektronische sigaret kunnen roken omdat er geen schadelijke gassen vrijkomen bij het roken ervan. Bovendien is de damp die vrijkomt geurloos waardoor niemand hier hinder van heeft. Daarnaast ontstaat er bij e-smoking geen vlam, hierdoor is er geen brandgevaar. Het verschilt per plek of je, je e-sigaret mag gebruiken. Ben je er niet zeker van? Vraag het!

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »